Go Back   Truck Forums > Chevrolet/GMC Truck Forums > Chevy Silverado/ GMC Sierra Forum
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 07-10-2010, 09:33 PM
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2
Default help with map sensor on 1988 GMC?

hello folks as im sure you all can see im fairly new to the sight. i have had my 1988 gmc truck for about 2 years now bought it used and its ran like new up until the other day when it just stalled out on me riding down the road. now normally i would say fuel pump quit but i had a friend of mine turn the truck over while i looked into the throttle body and it seems like it was getting plenty of fuel. so again i tried to start it and it started but stalled immediatly. so i unplugged the map sensor and the truck stayed running but runs real rough and stalls every time i hit the brake. i replaced the computer but did not replace4 the prom or calpak(i used the old ones) because i thought that was the problem so i plugged the mapensor back in and tried to start the truck again it started but stalled immediatly. unplugged the map sensor and starts but runs real rough so as you all can tell im back to square one. my question is has anybody on this site had this problem before or can anybody tell me the steps to diagnose this problem? or if you think you know what the problem is please tell me? thanx for all your help. Steve
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on Truckforums!
Reply With Quote
  #2  
Old 07-10-2010, 11:10 PM
chrisbmo2000's Avatar
General Truck/Classifieds Forum Moderator
 
Join Date: Jan 2009
Location: Columbia, Mo
Posts: 984
Default

Does it have a CEL (Check Engine Light) on? Have you scanned the computer for codes? My guess is its a bad M.A.P sensor..........as far as testing....you have done that already......change the M.A.P sensor
__________________
CHRIS
97 Suburban
Descreened MAF
Turned up EPC
Blacked out Grill
New Motor
Tranny built for pulling
My Photos
http://s561.photobucket.com/albums/ss55/chrisbmo2000/

10/23/10 Believe it!!! Mizzou beat Oklahoma
Check out the Truck of the month, nominate and VOTE !!!!!!!!
PM me or any of the other Moderators if you need anything
Reply With Quote
  #3  
Old 07-11-2010, 10:38 AM
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2
Default

changed the map sensor today still doing the same thing. check engine light is on. havent scanned it for codes yet guess that the next step.
Reply With Quote
Old 07-11-2010, 10:38 AM
 
 
 
Reply



Tags
15, 1500, 1988, 33, 88, bad, chevy, code, gmc, location, maf, map, rough, runs, sensor, silverado, suburban, truck

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory

Our Sponsors
Advertising
All times are GMT -5. The time now is 12:35 AM.

Internet Brands, Inc.