Transmission issues 1996 c/k 1500

  #1  
Old 04-10-2011, 01:48 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2011
Posts: 2
Default Transmission issues 1996 c/k 1500

I did a FAQ search and did not find the information I needed.

1996 Chevy c/k 1500, auto, v8, 350, lwb, 2wd, highway use and a lot of boat tow

In a nutshell, at one hundred fifty thousand miles a year ago my transmission started slipping in reverse, progressed to having to rev the engine in order to get it to catch in reverse and then ultimately lost all reverse. I bit the bullet and spent maybe fourteen hundred to have it rebuilt. It did well for maybe a year. Now, the exact same problem AGAIN. I have noticed it does not have a problem when first started. Once it is warmed, it slips. The transmission shop says it is out of warranty and they are not real sure what may be going on there.

I am very frustrated here. Why am I having this problem again and what should I do????

Thanks for all comments
 

Last edited by mcmc26; 04-10-2011 at 01:50 PM.
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Blake
Chevy Silverado/ GMC Sierra Forum
22
01-04-2019 05:26 PM
Robertham1
Chevy Silverado/ GMC Sierra Forum
1
08-10-2011 04:31 PM
SurferGerry
Chevy Silverado/ GMC Sierra Forum
7
06-19-2009 07:29 AM
JTsangNJ
Chevy Silverado/ GMC Sierra Forum
7
09-23-2008 08:56 AM
ggscott
Ford Ranger/ Mazda B-Series
0
07-23-2008 04:34 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Transmission issues 1996 c/k 1500


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.