General Motors Tech Chevy tech talk within.

oil pressure sending unit question????

  #1  
Old 10-23-2013, 07:59 PM
hotrod650's Avatar
Beginner
Thread Starter
Join Date: Oct 2013
Location: marion,indiana
Posts: 2
Default oil pressure sending unit question????

i gotta silly question for anybody that wants ta answer it. I have a 92 sierra c1500/5.7, mileage unknown, and the oil sending unit by the oil filter isnt plugged in but yet it will show that i have some pressure at times then none the rest of the time. why is that??
 
  #2  
Old 10-24-2013, 05:32 AM
poncho62's Avatar
Senior Member
Join Date: Sep 2013
Location: Ontario, Canada
Posts: 175
Default

Electric gauges vary at where they sit when the engine is shut off (no power).....so I guess its a similar thing

Plug it in and see what it does
 
  #3  
Old 10-24-2013, 12:54 PM
In2Trux's Avatar
Administrator
Join Date: Feb 2010
Location: Northern Ont
Posts: 1,743
Default

Is this 5.7 a new used engine in your truck?
Is it possible the engine wiring harness get a little messed up during the install?
 
  #4  
Old 10-24-2013, 03:38 PM
hotrod650's Avatar
Beginner
Thread Starter
Join Date: Oct 2013
Location: marion,indiana
Posts: 2
Default

engine is used,and as far as i can see tha wiring harness,at least acording to tha wiring diagram, all in place, but i cant seem to find any wiring/plug to hook up to that sending unit. ohh and if i didnt mention it before(sorry for tha lack of info) tha gauge does flucuate at times when i rev it up. tha oil and filter is up to par( just changed them 3 days ago)and there is no knocking either. my next step is to install a mech gauge. it just got my curiousity a flowin why it would do what it is doin. just went back ta double check everything out again and i noticed that tha sending unit on to behind tha distributer isnt a single wire sensor like tha one i seen in a post earlier lastnite. cant remember which one it was, very late and could focus very well. too much enterweb lastnite i guess.
 

Last edited by hotrod650; 10-24-2013 at 03:50 PM.
  #5  
Old 10-24-2013, 05:43 PM
poncho62's Avatar
Senior Member
Join Date: Sep 2013
Location: Ontario, Canada
Posts: 175
Default

I guess you dont have the sending unit from your old engine.....If you do, see if it will screw into that hole behind the distributer
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
jimcom007
General Motors Tech
2
02-21-2011 02:59 PM
dsmwookie
Chevy Silverado/ GMC Sierra Forum
2
12-14-2010 09:14 PM
Tomasm87
General Motors Tech
0
09-05-2010 12:37 PM
sarge150
New Member Area
0
02-26-2007 09:53 PM
mquality55
Automotive Parts for sale
0
01-18-2007 01:19 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: oil pressure sending unit question????


Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.